Izlet: Dvije lovačke kuće i Rogin kamen (4.02.)

Izlet: Dvije lovačke kuće i Rogin kamen (4.02.)

Ostvarila se Vakulina prognoza koja je dan ranije donijela obilje snijega. Hladnoća je bila umjerena i taman prilagođena planinarima. Krenuli smo od „Ćire“ točni kao i uvijek, 8,00 sati. Put je vodio prema Jakšiću gdje su nas čekali Božica i Mišo, nasmijani i vedri. Krenusmo dalje iznad Vetova. Naša planinarska ruta kretala se prema lovačkoj kući „Vila laži“ u Papuku iznad sela.

Članovi Lovačkog društva „Vranovac“ iz Vetova, koji ima članove u tri lovne grupe: Vetovo, Podgorje i Hrnjevac, preuredili su lovačke kuće u Vetovu i Hrnjevcu.

To su svakako omiljena mjesta planinara u svim godišnjim dobima. Kud ćeš bolje nego kad imaš pristup nadstrešnici i pecalu. Hodali smo mi do te nadstrešnice bez markacije i prtili snijeg u usponima. Na kraju se odlučili i za dulju stazu (cestom) ali ravniju. Ipak je bilo previše snijega i nestašnih dvadeset planinara. Ne bi bilo dobro nekoga izgubiti. Naš vodič Mišo Doboš zna sve putove. Markirane, nemarkirane i pa i dijelove gdje puta nema.

Stigosmo radosni taman u vrijeme ručka. Na dugačkom stolu bilo je svih mogućih delicija koje ni jedan „kućni“ ručak ne može zamijeniti. Odmor je trajao nekih pola sata i nastavljamo prema Lovačkoj kući „Dobra voda“ iznad Hrnjevca. Tu smo napravili kratku stanku. Mišo je najavio prekrasan pogled s Roginog kamena koji mi se činio nemoguć, ali Mišo zna. Opet malo uspona, ali više ravnog dijela i pred nama se otvorio pogled. Moreee! Pogled kakvog smo doživjeli kao djeca kada putujemo prema moru.

A ovo je bila Požeška kotlina utonula u Panonskom moru. Lijepo. Vrijeme nije takvo da možemo vidjeti Vlašić koji se u najboljim danima vidi, ali i ovo je dovoljno . Doći ćemo mi opet.

Povratak u konstantnom silasku donio je obilje dječjih radosti. Grudanje, slikanje u snijegu i valjanje zamijenili smo klizanjem i padanjem.

Kako je tek prijala kava, kapučino, pivo, gemišt….u “Schönblick”- u!

Izlet: Dvije lovačke kuće i Rogin kamen (4.02.)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll Up