Radna akcija …a je to!

Radna akcija …a je to!

Radna akcija na Planinarskom domu „Lapjak“ u prošlu nedjelju okupila je rekordan broj od 45 članova Društva.
Radilo se i ovaj puta “punom parom”: prali su se prozori na domu, učvršćena je i dobro osigurana ograda na prilaznoj cesti prema domu gdje se dogodio odron u poplavama od prije nekoliko godina, nekoliko kubika šljunka ispod garaža premješteno je na drugo mjesto kako bi se oslobodio prostor za što više posjetitelja za Papučke jaglace, a kojih je prošle godine bilo preko 3000 iz 80 raznih udruga.
Očišćen je i proširen početak puta prema Češljakovačkom visu, očišćeno je pecalo i pripremljena drva za planinare namjernike, okopan je kamenjar i posađeno ukrasno bilje, i kao i svaku puta nešto se krčilo, štucalo, izvlačilo, strugalo, grabljalo i lopatalo….
Kako konac i hrana djelo krase, i ovaj puta su se članovi HPD-a „Sokolovac“ okrijepili uz ukusno jelo koje su pripremile članice i članovi Društva zaduženi za gastronomske delicije, a po prvi puta je ove godine u domu kušan ukusni srimuš ili medvjeđi luk.
Sve je spremno za ljubitelje prirode i planina, goste i planinare na 36-im Papučkim jaglacima, koji se održavaju u susret proljeću, u nedjelju. 18. ožujka 2018.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll Up