Planinarski izazov Papuka – Orahovica, subota, 02.06. 2018.

Planinarski izazov Papuka – Orahovica, subota, 02.06. 2018.

U 10:00 sati 30-ak planinara iz pet planinarskih društava (HPD “Cibalia” Vinkovci, HPD “Orahovica”, HPD “Sokol” Feričanci, HPD “Vidim” Kutjevo i HPD “Sokolovac” Požega) krenulo je sa Orahovačkog jezera.
Ova planinarska ruta se održala u sklopu “Papuk Extreme Challenge”, manifestacije koja je od 1.6.2018.-3.6.2018. spojila sport, gastronomiju i kulturu te privukla veliki broj sportaša i posjetitelja u Orahovicu, i na obronke prekrasnog Papuka.
Staza u trajanju od 4.5 sata nije bila zahtjevna, prolazila je kroz Ružica grad, šumske putove, uske planinarske staze, uspone i strme nizbrdice, stjenjake, livade…
Izletnici su mogli čuti legendu o Ružica gradu i brzinsko predavanje o 4 jako slične biljke, od kojih je samo jedna jestiva više puta (čemerika, đurđica, mrazovac i medvjeđi luk), a podijeljeni su im prigodno izrađeni leci vezano uz ove dvije teme za uspomenu u dugo pamćenje.
Nakon izleta svi smo se okrijepili delicijama koje su pripremili organizatori, a neki su se i okupali Orahovačkom zelenom jezeru.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll Up